Nieuwbouw in Tull en 't Waal

Wanneer je zoekt naar nieuwbouw in Tull en ‘t Waal, ben je op zoek naar een rustige woonplaats. Het dorp is fraai gelegen aan de Lek, op korte afstand van de stad Utrecht. Voer nu je woonwensen in om op de hoogte te blijven van nieuwbouwprojecten in Tull en ‘t Waal.


Projecten voor nieuwbouw in Tull en ‘t Waal

Tull en ‘t Waal is een relatief klein dorp met zo’n 700 inwoners. Ooit was het een zelfstandige gemeente, maar tegenwoordig behoort het tot de gemeente Houten. Verwacht geen grootschalige nieuwbouwprojecten in Tull en ‘t Waal. Wel zijn er regelmatig projecten waarbij bijvoorbeeld nieuwe vrijstaande woningen worden gebouwd.

Veel mensen kiezen voor nieuwbouw in Tull en ‘t Waal omdat ze niet in een grote stad willen wonen, maar wel graag alle voorzieningen om de hoek hebben. Het dorp ligt op een steenworp afstand van Utrecht, terwijl ook grotere plaatsen als Vianen, Nieuwegein en Houten dichtbij zijn.

De historie van Tull en ‘t Waal

Wanneer je kiest voor nieuwbouw in Tull en ‘t Waal, kom je terecht in een fraaie omgeving aan de noordzijde van de Lek. In de tiende of elfde eeuw startte de ontginning van het gebied. Door de eeuwen heen hebben diverse personen en over het gebied geregeerd. Het dorp kent nog diverse historische boerderijen, die laten zien dat Tull en ‘t Waal met name een agrarische geschiedenis heeft. In de buurt liggen nog diverse restanten van de Hollandse Waterlinie. Deze verdedigingslinie moest in het verleden de Randstad beschermen tegen militaire invallen van buitenaf.

Voorzieningen in het dorp

Nee, je gaat niet in Tull en ‘t Waal wonen vanwege het grote aantal voorzieningen. Of toch wel? Indien je graag fietst of een auto voor de deur hebt staan, ben je namelijk razendsnel in omliggende plaatsen als Utrecht en Houten. Als je het zo bekijkt, heb je juist talloze voorzieningen tot je beschikking. Met name Utrecht heeft natuurlijk een eindeloos winkelaanbod.

Ook ziekenhuizen, scholen, sportverenigingen en andere voorzieningen liggen op een steenworp afstand. De nabijgelegen A27 brengt je snel naar grote steden, zoals Utrecht, Amsterdam, Breda, Tilburg en ‘s Hertogenbosch. Je kunt dus gerust zeggen dat nieuwbouw in Tull en ‘t Waal ook perfect is voor forensen.

Natuur en landschap

In de omgeving van Tull en ’t Waal zijn veel natuurgebieden te vinden, maar ook in het dorp zelf is er genoeg te beleven op het gebied van groen en recreatie. Zo vind je op een waterbergingslocatie in de buurt een vlonderpad over het verdronken bos. Deze is verbonden met diverse andere wandelpaden. Natuur- en recreatiegebied de Honswijkerplas ZO is ideaal om te wandelen, fietsen en zwemmen.

Tull en ‘t Waal in cijfers en feiten

Inwoners: 685 in 2019
Gemeente: Houten
Provincie: Utrecht
Belangrijkste verkeersverbinding: A27
Openbaar vervoer: bus 945 naar Houten

Blijf op de hoogte van nieuwbouw in Tull en ‘t Waal

Aas je op een nieuwbouwwoning in de regio Utrecht? Dan is Tull en ‘t Waal een prachtige optie. Als je er ook zo over denkt, dan is het natuurlijk verstandig om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten. Volg ons op daarom op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws van NieuwWonen Utrecht. Vergeet daarnaast niet je woonwensen in te voeren, dan krijg je vanzelf updates over nieuwbouw in Tull en ‘t Waal.
Lees verder...

Provincie
Provincie Utrecht

Gemeente
Gemeente Houten

ABONNEREN OP NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over Tull en 't Waal
Hierbij abonneer ik mij op de nieuwsbrief en ga ik akkoord met de toepasselijke privacyverklaring.